Voor bijna 100.000 leerlingen starten de examens NU!!

Blogs

De minister van onderwijs vraagt terecht veel aandacht voor de studenten in het vmbo en de grote behoefte aan vakmensen. Laat ik daarbij ook een duit in het zakje doen door luid te roepen dat de examens niet in mei beginnen maar op 2 april.

John van der Vegt, voorzitter College voor Toetsen en Examens

Want toen zijn de examens begonnen voor een groot deel van de leerlingen in het voortgezet onderwijs. Bijna 15.000 kandidaten in de basisberoepsgerichte leerweg vmbo (bb) en nog eens ruim 27.000 leerlingen in de kaderberoepsgerichte leerweg vmbo (kb) en ruim 54.000 leerlingen in de gemengde en theoretische leerweg (gl/tl). Bijna 100.000 leerlingen dus die vanaf nu al beginnen.

En dat zijn verschillende soorten examens. Flexibele en digitale examens bijvoorbeeld. En ook  schriftelijke en praktische examens in de beroepsgerichte profielvakken. Belangrijk dus voor bijna de helft van de leerlingen in het voortgezet onderwijs. 

Alle reden voor een kort maar daarom niet minder belangrijk blog. De examens zijn begonnen en ik wens alle leerlingen in het (v)mbo die nu starten enorm veel succes.
 

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.