Verslag centrale examens vo 2023

De centrale examens in het voortgezet onderwijs zijn ieder jaar hard werken. Niet alleen door de leerlingen en kandidaten die de examens afleggen, maar ook door de organisaties die de examens maken. Benieuwd hoe de examens tot stand komen en hoe de afgelopen examenperiode verliep? Lees dan het eerste gezamenlijke verslag centrale examens vo van het CvTE en Stichting Cito dat vandaag is aangeboden aan de demissionair minister voor primair en voortgezet onderwijs, Mariëlle Paul.

In dit verslag kijken we terug op de examenperiode 2023 en geven we naast jaarspecifieke data en cijfers ook algemene informatie over hoe het examenproces verloopt. Wist je bijvoorbeeld dat er in 2023 173.547 examenkandidaten waren? En dat ook dit jaar zo’n 1.500 docenten meewerkten aan de totstandkoming van de centrale examens? En wat is eigenlijk het verschil tussen een aanvulling en neutralisatie? Dit en meer lees je in het verslag centrale examens vo 2023. 

Lees het verslag hier: verslag centrale examens vo. Het verslag is tot stand gekomen met medewerking van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Inspectie van het Onderwijs.