Staatsexamens vo: het verhaal van drie secretarissen

Op staatsexamensvo.nl kun je de komende tijd de verhalen volgen van diverse mensen die bij de staatsexamens vo betrokken zijn. Deze keer zijn dat Genelva, Rick en Bram. Zij zijn alle drie secretaris voor de staatsexamens. Ieder jaar kijken ze er weer naar uit om aan de slag te gaan en kandidaten te helpen aan de juiste informatie en hen te voorzien van een zo goed mogelijk advies. 

Genelva Pontjodikromo, Rick Fransman en Bram Sleurink: secretarissen voor de staatsexamens vo

Hun verhaal

Het vrolijke drietal is via via bij de staatsexamens terecht gekomen. ‘Mijn vader werkt bij DUO’, zegt Genelva. ‘Er werden mensen gezocht om te surveilleren en daar heb ik me in 2021 voor aangemeld. Het is voor mij een zomerbaantje, want ik studeer nog, maar ik kijk er ieder jaar weer naar uit te beginnen’.

Hetzelfde geldt voor Bram Sleurink, hij is inmiddels zeven jaar actief bij de staatsexamens. ‘Mijn oma is meer dan dertig jaar secretaris geweest. Toen mijn zus ook bij de staatsexamens aan de slag ging, kon ik eigenlijk niet achterblijven. Het eerste jaar deed ik het vooral voor het geld, maar dat is al lang niet meer de hoofdmoot, ik vind het gewoon echt heel leuk en belangrijk werk’, aldus Sleurink.  

Rick is ook via familie bij de staatsexamens aan de slag gegaan. Zijn vader (Theo Fransman) is jarenlang voorzitter geweest op verschillende locaties. ‘Dit is het tiende jaar dat ik meewerk aan de staatsexamens en ik vind het heel leuk en nuttig werk. Kandidaten komen hier langs met vragen, zijn vaak gespannen of onzeker. Door ze te helpen aan de juiste informatie kan ik ze hopelijk op het gemak stellen’, aldus Rick

Ben je benieuwd wat zij zo leuk vinden aan dit werk? Lees dan snel hun volledige verhaal op staatsexamensvo.nl:
‘Ik neem hier zelfs vakantie voor op’