Het CvTE verwelkomt John van der Vegt als nieuwe voorzitter

Wij heten John van der Vegt van harte welkom als nieuwe voorzitter van het College voor Toetsen en Examens (CvTE). John van der Vegt neemt per 1 oktober het stokje over van Pieter Hendrikse, die op 30 september afscheid nam.

John van der Vegt, voorzitter College voor Toetsen en Examens

Van der Vegt heeft een brede ervaring in het onderwijsveld. ‘Niet bang voor discussie, maar altijd gericht op resultaat’, dat typeert John van der Vegt. Na zijn studie aan de pedagogische academie is hij les gaan geven in het primair onderwijs. Via het voortgezet onderwijs en het mbo is Van der Vegt aan de bestuurlijke kant terechtgekomen. Zo is hij bestuursvoorzitter van de Almeerse Scholen Groep geweest. Op dit moment is Van der Vegt nog voorzitter van het College van Bestuur aan het ROC van Twente.

Bij het College voor Toetsen en Examens wil Van der Vegt als eerste onderzoeken waar de grote uitdagingen liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verdere digitalisering van de examens. De rol die het CvTE speelt bij de normering is belangrijk voor de kersverse voorzitter: ‘De hoge standaard die wij in Nederland hebben, moeten we absoluut vasthouden’, aldus Van der Vegt. Het zal voor de nieuwe voorzitter nog wel even wennen zijn bij het CvTE. ‘In het mbo zit je heel direct aan het stuur. Je maakt beleid en voert dat meteen uit’, zegt Van der Vegt. ‘Bij het CvTE is het werkveld breder met meer actoren’. Neemt niet weg dat Van der Vegt er veel zin in heeft.

Ter afronding van zijn periode als voorzitter ging Pieter Hendrikse met al zijn collegeleden in gesprek. Als slot van die reeks ontmoette Pieter Hendrikse ook zijn opvolger, John van der Vegt.

Lees ook: 
Pieter Hendrikse in gesprek met John van der Vegt