Persmap centraal examen 2023 gepubliceerd

Maandag aanstaande, 3 april, is de aftrap van de centraal examenperiode voor de leerlingen die in vmbo bb (basis) of kb (kader) zitten en hun centrale examens digitaal maken. Ook de beroepsgerichte profielvakken (cspe’s) kunnen vanaf 3 april worden afgenomen. Op donderdag 11 mei beginnen de leerlingen in vmbo tl/gl, havo en vwo aan hun centrale examens.

Dit jaar zijn er kleine maatregelen getroffen die leerlingen meer ruimte geven om het eindexamen te halen. Welke maatregelen zijn dit? Hoeveel examenkandidaten maken de examens? Wat zijn eigenlijk digitale examens? En hoe werkt de normering? Antwoorden op deze en andere vragen zijn te vinden in de persmap centraal examen 2023.

Contact met één van onze woordvoerders over het centraal examen? Kijk op onze perspagina.