De digitale centrale examens in het vmbo bb en kb gaan van start!

Vanaf dinsdag 6 april beginnen de leerlingen in het vmbo bb en kb met de flexibele en digitale centrale examens voor de algemene vakken, zoals bijvoorbeeld Engels, aardrijkskunde en wiskunde. Vanwege corona is deze examenperiode verlengd tot en met 23 juli. Scholen hebben dit jaar tot de laatste dag van het schooljaar in de laatste regio  de kans om het centraal examen bb- en kb-flex af te ronden. Scholen plannen deze flexibele en digitale examens zelf in, dus niet alle leerlingen doen het examen op hetzelfde moment.

Ben je vmbo-leerling (bb of kb) en doe je in de komende maanden examen? We wensen je veel succes daarbij, zeker in deze bijzondere tijd!

NB: De beroepsgerichte profielvakken (de ‘praktijkvakken’) in vmbo bb en kb worden dit schooljaar, vanwege corona, afgesloten met een schoolexamen in plaats van een centraal examen (cspe). Zie ons bericht: Coronavirus en de centrale toetsen en examens in 2020-2021.

Meer weten?

Wil je meer weten over de digitale flexibele centrale examens vmbo bb en kb? Kijk dan de aflevering over digitale examens in de serie CvTE TV. Dit filmpje is inmiddels van een aantal jaren geleden, maar geeft nog steeds een goed voorbeeld van de praktijk.