Publicatie rapportage over totstandkoming ankersets in het po

In december 2019 heeft het CvTE de rapportage over de totstandkoming van de ankersets kijk- en luistervaardigheden 1F en 2F po en de standaarden voor mondelinge taalvaardigheid 1F en 2F po gepubliceerd. In deze rapportage wordt beschreven hoe de ankersets kijk- en luistervaardigheid en de standaard mondelinge taalvaardigheid 1F en 2F tot stand gekomen zijn.

Wat is een ankerset?

Een ankerset bestaat uit een set van opgaven die het inhoudelijk beschreven kennisdomein van het referentieniveau zo goed mogelijk representeert. Het project ankersets kijk- en luistervaardigheid had als doel het ontwikkelen van landelijke referentiecesuren voor deze vaardigheid. Er zijn twee ankersets ontwikkeld: voor 1F en 2F. Deze ankersets zijn alleen van toepassing op het PO.

Einde van de headstart ankeronderzoek kijk- en luistervaardigheid

Met de publicatie van de rapportage over deze ankersets is een einde gekomen aan de headstart ankeronderzoek kijk- en luistervaardigheid. Tijdens deze headstart konden (commerciële) toetsaanbieders en uitgeverijen de cesuren overbrengen op hun eigen toetsen, door middel van een ankeronderzoek met de ankersets.

Onderstaande rapportage geeft u meer informatie over de opzet, uitvoering en resultaten van het project.