Eindfeest cspe's oude stijl

Vandaag vindt in Koninklijke Burgers’ Zoo het eindfeest voor Centraal Schriftelijk en Praktische Examens (cspe's) oude stijl plaats. Met de invoering van de profielvakken en keuzevakken in het beroepsgericht vmbo komt een einde aan de cspe-examens zoals ze tot nu toe zijn afgenomen. Voorzitter Pieter Hendrikse sprak hier al over in zijn laatste blog.

Sinds 2009 hebben leden van vaststellingscommissies, toetsdeskundigen en vele anderen zich jaren succesvol ingespannen voor de constructie van goede schriftelijke en praktische examens. De afgelopen maand heeft de vaststelling van de laatste cspe’s oude stijl plaatsgevonden, die in 2019 worden afgenomen. Daarmee komt een einde aan een mooie en constructieve periode.

Wij kijken met gepaste trots terug. Als blijk van waardering voor deze inzet bij de totstandkoming van deze examens zijn alle betrokkenen uitgenodigd deze periode samen af te sluiten met een eindfeest. Voor de genodigden betekent dit eindefeest een weerzien met oud-collega’s. Er wordt teruggeblikt op de afgelopen jaren waarin een enorm aantal Centraal Schriftelijk en Praktische Examens geconstrueerd en vastgesteld zijn en er zullen veel herinneringen worden opgehaald.